Публикувана от Надя Недева на 28 Ноември 2017
![]() | Необходими продукти 300 г пилешко месо (бяло) 50 г олио 4 с.л. брашно 1 с.л. соев сос 1/2 ч.ч. вода 1/2 ч.ч. бяло вино за картофеното пюре: 500 г картофи кашкавал |
Месото се нарязва на дребни късчета. Овалва се в брашно и се запържва на слаб огън. Разбъркват се месцата докато станат златисти. За да не загори се добавят 100 г вода и бяло вино. След това за вкус се добавят 10-15 г соев сос. Отново се задушават и запържват. Похлупват се с капак, за да се сгъсти соса. Предварително се подготвя картофеното пюре. Оформяме го като каре. Поставяме късчетата върху пюрето. Само върху тях настъргваме кашкавал. |