Публикувана от Рада Иванова на 24 Октомври 2017
![]() | Необходими продукти 400 гр. фини овесени ядки 200 мл. гореща вода 50 гр. смлени орехи 1 глава лук 150 гр. сирене/кашкавал една филия хляб, накисната във водичка кимион магданоз чубрица сол черен пипер |
Кипваме вода и заливаме овесените ядки, като захлупваме с капак, за да се настоят добре за 5 мин. След това нарязваме лука на ситно, настъргваме сиренето или кашкавала и добавяме филията хляб. От подправките се слага на око и според вкуса. Ако сложите повече кимион, ще имат вкус като на кюфтета с кайма. Добавяме всички подправки и орехите. Разбъркваме добре и оставяме подправките да поемат в сместа, за около 10 мин. Ако ги печем, загряваме предварително фурната на 190 градуса и печем 15 мин,. върху кухненска хартия. Ако ги пържим, първо овалваме в брашно и ги изпържваме в повечко олио. |