Публикувана от Az-gotvia .bg на 16 Октомври 2017
![]() | Необходими продукти за направата на 9 порции: 9 яйца 360 гр. бишкоти 180 гр. ягоди 140 гр. бял шоколад 100 гр. захар 500 гр. маскарпоне |
Жълтъците се разбиват с 50 гр. захар, белтъците също се разбиват отделно с още 50 гр. захар. Към разбитите жълтъци се добавя маскарпонето, разбивайки се до еднородна смес. Към тази смес се добавят белтъците, като леко се разбива с шпатула. В купа или десертна маша се слага първата бишкота, потопена в кафе с бадемов аперитив, след това се добавя част от крема, следва белият шоколад отгоре. Нарязват се ситни парченца от една част от ягодите и се слагат вътре в самия крем. Следва втори ред бишкоти, слага се другата част от крема, отгоре се декорира с бял шоколад, ягоди и прясна мента. Рецептата е от bar & dinner La Cubanita |