www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 14 Май 2017

Хапки от бяло месо в бирена панировка

Необходими продукти
пилешки гърди - от 1 бр. пиле
сол
черен пипер
чесън - на прах
1 щипка червен пипер
1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч бира
1 белтък
1 жълтък
1 щипка бакпулвер
олио - за пържене

Разделяме на 1 голямо яйце жълтъка и белтъка. Разбиваме белтъка на сняг. Жълтъкът го разбиваме отделно докато стане гъста смес. В жълтъчната смес слагаме червен, черен пипер и сол. Прибавяме и ½ ч.ч брашно с 1 щипка бакпулвер и ½ ч.ч бира. Разбъркваме жълтъчната смес. Към нея прибавяме белтъчната и пак разбъркваме. Трябва да се получи каша, приличаща на боза. Отделяме бялото месо. Нарязваме пилешките гърди по ширина на филета и после на хапки. Слагаме ги в купа и ги овкусяваме с черен пипер, сол и чесън на прах от всички страни и после ги разбъркваме. Прехвърляме хапките в панировката и разбъркваме. Трябва хапките да си поемат добре от панировката. Сгорещяваме олио в дълбока тенджера или тиган, след което слагаме панираните хапки една по една. Пържим ги до златисто, като ги обръщаме.