Публикувана от Марияна Желева на 22 Април 2017
![]() | Необходими продукти 400 г. бутер тесто брашно за разточване пудра захар за поръсване за крема: 600 мл. прясно мляко 180 г. захар 10 бр. ванилия 3 с.л царевично нишесте 4 жълтъка 1 пръчка канела кората от 1 лимон |
Разстиламе бутер тесто върху набрашнен плот и го разточваме тънко по оригинална рецепта. Аз използвах пакетчета бутер тесто /охладено, навито на рулце/ от Лидъл, което е тънко. От него се изрязват квадрати със страни около 4 на 4 см. Аз го изрязах с нож по дължина и ширина, като първо си премерих по ширина и височина по 4 см. и отбелязах с леки резки. Не е нужно шаблон, за да може да използваме цялото тесто без да остават изрезки. Слагаме хартия за печене в тавите на фурната и се поставят на разстояние едно от друго квадратите. Бухват при печенето. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност за около 15 минути. Оставяме да се охладят. Сипваме млякото в тенджерка, заедно със захарта. Захарта трябва да се разтвори. Разбъркваме. Жълтъците и нишестето се разбъркват с малко студена вода в купа. Към тях се налива част от топлото мляко. Сипват се при останалото мляко и се готви на умерен огън докато се сгъсти. Разбъркваме непрекъснато. След като кремът е готов го махаме от котлона. Добавят се пръчката канела и ванилия за аромат. Настъргваме кора на лимон и я добавяме и нея. Разбъркваме добре. Оставяме да се охлади. Разбъркваме често. След като са се охладили бутерките ги режем през средата с подходящ нож. С лъжица нанасяме от крема върху долната част /тази, която е била върху хартията за печене/ и похлупваме с горната. Най-накрая поръсваме с пудра захар. Става чудно десертче, рецептата е от Бон Апети. Хапваме с кафе. Да ви е сладко! |