Публикувана от Веселина Великова на 22 Април 2017
![]() | Необходими продукти 5 картофа 4 парчета патешко от гърдите сол черен пипер 40 г. масло 2 триъгълничета топено сирене 1 ½ ч.ч бульон от варенето |
Сваряваме порции патешко месо във вода на котлона. Махаме пяната при варенето. Прибавяме 1 ч.л сол. След като се свари месото го вадим и прецеждаме бульона. Отделяме месото от гърдите за готвене. Слагаме ги на дъното на тава. Обелваме картофите и ги режем на малки парчета. Слагаме картофите около месото. Поръсваме със сол и черен пипер. Нарязваме маслото и го слагаме отгоре. На малки парчета нарязваме и триъгълничетата топено сирене и го слагаме върху картофите и най-накрая поливаме с горещия бульон. Изпичаме на 240 градуса във фурната докато се зачервят картофите. |