Публикувана от Az-gotvia .bg на 26 Март 2017
![]() | Необходими продукти 8 картофа сол на вкус 1 с.л. червен пипер 2 с.л сух чесън. 2 щипки чубрица олио дървени шишчета |
Картофите се обелват и се набучват на дървени шишчета. С нож се нарязват спираловидно (започва се от едната страна като ножът се прокарвана 1 см от края и се върти около шишчето, като се реже картофът непрекъснато на 5 мм разстояние от съседния разрез). След като се направят спиралите картофите се дръпват от долната страна, за да се разредят, както е на снимките. Смесват се подправките и в тях се овалва всеки картоф. Нареждат се в тава, постлана с хартия за печене и всеки картоф се полива с малко олио. Пекат се около 35-40 минути. Стават много вкусни! |