Публикувана от Веселина Великова на 04 Март 2017
![]() | Необходими продукти 5 бр. печен пипер - капия 4 бр. картофи 3 бр. пресен лук ½ ч.ч царевица сладка - от консерва сол на вкус - около 1 щипка 4 с.л олио 2 с.л сок от лимон 2 скилидки чесън |
Измиваме лука и го нарязваме на ситно. Чесъна го почистваме, нужни са ни само 2 скилидки. Режем ги също на много ситно. Изпичаме на чушкопек 5 червени капии. После ги обелваме и почистваме. Измиваме пипера. Режем червения пипер на малки парчета. Обелваме 4 картофа и ги сваряваме в тенджера на котлона с вода. След като се сварят картофите ги режем на малки кубчета, като за картофена касата. Слагаме всичко в купа. Добавяме щипка сол на вкус. Прибавяме 4 с.л олио. Отцеждаме пресен сок от лимон около 2 с.л в купата. Добавяме и ½ ч.ч сладка царевица от консерва. Всичко разбъркваме с лъжица. |