Публикувана от Веселина Великова на 03 Март 2017
![]() | Необходими продукти 4 кроасана с шоколадов крем 6 яйца 1 литър прясно мляко 1 ч.ч. захар 3 с.л коняк 7 с.л. захар за карамел |
Изкарваме яйцата на стайна температура. Едно след друго ги слагаме в дълбока купа. В купа разбиваме яйцата с миксер продължително докато станат на пухкав приятен крем. Постепенно прибавяме 1 ч.ч захар и пак разбъркваме с миксера. Трябва захарта да се разтопи. След това добавяме коняка. Постепенно в купата при другите продукти прибавяме и прясното мляко. Разбъркваме пак всичко с миксера около 10 мин. Използвам варено мляко от кутия. Яйцата, които използвах се големи домашни и сладкиша стана ароматен и жълтичък на цвят. Използваме кроасани с шоколад. Нарязваме кроасаните на кръгчета с остър нож. Хубаво е да използваме кроасани, които не са много меки. В касерола изсипваме захарта и я карамелизираме. Изсипваме в кръгла форма за сладкиш вече приготвения карамел. Като изстине леко започваме да редим парчетата от нарязаните кроасани плътно едно до друго. Накрая заливаме с млечната смес с яйца, захар и коняк. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Като се опече и изстине го обръщаме върху голяма красива тортена чиния. Режем сладкиша като торта. |