Публикувана от Веселина Великова на 03 Март 2017
![]() | Необходими продукти 1 прясна салата 1/2 връзка зелен лук 1 стрък пресен чесън 10 едри маслини 3 домата зехтин - на вкус сол - вкус 1/3 лимон |
Измиваме всички зеленчуци със студена вода. Отделяме лист по лист зелената салата и я нарязваме на големи парчета. Почистваме лука и чесъна. Нарязваме ги на дребно, зелената и бялата им част. Слагаме нарязаната салата в купа. Към салатата добавяме лука и чесъна. Разбъркваме ги леко с ръце. Разпределяме зелената салата с лука и чесъна в 4 салатни купи или чинии. Нарязваме доматите на половинки и после всяка половина на по четири - пет парчета, като резенчета. Разпределяме по равно домати върху салатата в купите. Върху всяка слагаме отгоре и по 2-3 маслини - едри, черни. Изцеждаме 1/3 лимон в чашка. Поръсваме по малко пресен лимонов сок върху всяка купа със салата. Поливаме и по 1-2 с.л зехтин и сол на вкус. |