www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 25 Февруари 2017

Охлювчета с кокос и масло

Необходими продукти
за тестото:
1 ванилия
365 мл. прясно мляко
14 г. суха мая
70 г. захар
660 г. брашно
сол
70 г. масло
1 яйце

за пълнежа:
5 с.л масло
100 г. кокосови стърготини
200 г. захар

Затопляме леко млякото. Маслото го изкарваме на стайна температура преди това. При млякото добавяме ванилията, захарта и сухата мая. Разбъркваме. Пресяваме брашното, защото така става по-добре. Изсипваме брашното в дълбока купа. Към него слагаме сол. Правим в него кладенче. Сипваме в кладенчето млякото - 365 мл., маслото - 70 гр. и яйцето. Замесваме меко и гладко тесто. Оставяме го да втаса на топло за 30 мин.

След ката е втасало тестото го слагаме върху набрашнена маса. Разточваме го с форма на правоъгълник. Правим пълнеж от масло, кокосови стърготини и захар. Слагаме съставките за пълнежа в купа и разбиваме с миксер, като първо разбиваме меко масло 5 с.л и захар и после прибавяме стърготините. Върху разточения лист с размери около 40 на 30 см. мажем от пълнежа. Първо нанасяме равномерно и после намазваме с лъжица. Навиваме намазания лист на дълго руло. Режем рулото с дебелина през 7 см. Подреждаме рулцата, приличащи на охлювчета в тава. Намасляваме тавата преди това. Подреждаме на малко разстояние едно от друго в кръг, трябва да имаме предвид, че като бухнат и се изпекат те ще доближат и няма да са сплескани, ще си останат кръгли. Оставяме ги на стайна температура за 20 мин. Печем ги в загрята на 180 градуса фурна до готовност. В същността си рецептата е от Пекарната на Рудолф, но я промених малко. Стават много вкусни.