www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 11 Февруари 2017

Рошава баница

Необходими продукти
5 яйца
400 г. кори за баница
90 мл. олио
1 ч.л сода за хляб
400 г. кисело мляко
олио за мазане на тава
300 г. сирене
1/2 ч.ч прясно мляко

Рецептата е от блога Галактичесткият кулинар. Първата стъпка е да си разтворим корите. Мажем тава с олио на дъното. Взимаме една кора и я намачкаваме с две ръце леко. Слагаме я на дъното. После втора и я слагаме до първата така че да се покрие дъното. Целта е да се намачка кората, да стане рошава, не спластена. Натрошаваме сиренето в купа. В друга купа слагаме 5 яйца, щипка сол, 1/2 ч.ч прясно мляко. В киселото мляко слагаме 1 ч.л сода за хляб. След като се активира содата и шупне млякото го слагаме при яйцата. Слагаме и киселото мляко при другите продукти. Най - накрая прибавяме сиренето. Разбъркваме всичко. Взимаме с черпак от сместа и слагаме върху корите. Следва пак намачкани рошави 2 кори. Пак смес равномерно отгоре. Намачкваме си пак кора, до нея слагаме още една. Следва пак каша. Редуваме всички кори и каша докато свършат. Завършваме с една кора и малко каша. Печем в загрята на 200 градуса до готовност.