Публикувана от Az-gotvia .bg на 10 Февруари 2017
![]() | Необходими продукти 1 краставица 10 бр. маслини "Каламата" 3 филии хляб 1 ч.л. сух чесън 1 лайм сол на вкус зехтин |
Краставицата се измива и с белачка се оформя на тънки ленти. Маслините се нарязват на две по дължина (моите бяха без костилки). Филиите хляб се смилат в блендер и трохите се слагат в тава. Посоляват се и се поливат с 3 с.л. зехтин (или олио), подправят се с чесъна и с настъргана кора от лайм. Пекат се до златисто в загрята на 200 градуса фурна. Разбъркват се от време на време. Внимавайте, прегарят бързо. Изваждат се и се оставят да се охладят малко. Маслините се добавят към нарязаната краставица, подправят се със зехтин, сол и сок от лайм. Салатата се поръсва с хрупкавите трохи и става божествена на вкус. |