www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 05 Февруари 2017

Петле с картофи, зехтин и бира

Необходими продукти
1/2 бр. петле
500 г. картофи
6-7 иглички розмарин
200 мл. светла бира
1 с.л зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус

Нужно ни е 1/2 петле. Измиваме го и го нарязваме на порции. Обелваме картофите и ги измиваме. Режем ги по дължина на дебели полумесеци. Слагаме ги в купа. Овкусяваме картофите със сол и черен пипер. Поливаме ги със зехтин и разбъркваме. Слагаме ги на дъното на малка тава. Между картофите слагаме порциите нарязано петле. Пилето преди това го овкусяваме също с черен пипер и сол на вкус. Може и с малко червен пипер. Поръсваме с игличките пресен розмарин. Поливаме с още 1 с.л зехтин. Изливаме бирата отгоре. Използваме светло пиво. Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Рецептата е от Бон апети и променена частично от мен. Става много вкусно. Изпичаме докато картофите и петлето станат с приятна коричка.