Публикувана от Веселина Великова на 05 Февруари 2017
Необходими продукти 1/2 бр. петле 500 г. картофи 6-7 иглички розмарин 200 мл. светла бира 1 с.л зехтин сол на вкус черен пипер на вкус | |
Нужно ни е 1/2 петле. Измиваме го и го нарязваме на порции. Обелваме картофите и ги измиваме. Режем ги по дължина на дебели полумесеци. Слагаме ги в купа. Овкусяваме картофите със сол и черен пипер. Поливаме ги със зехтин и разбъркваме. Слагаме ги на дъното на малка тава. Между картофите слагаме порциите нарязано петле. Пилето преди това го овкусяваме също с черен пипер и сол на вкус. Може и с малко червен пипер. Поръсваме с игличките пресен розмарин. Поливаме с още 1 с.л зехтин. Изливаме бирата отгоре. Използваме светло пиво. Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Рецептата е от Бон апети и променена частично от мен. Става много вкусно. Изпичаме докато картофите и петлето станат с приятна коричка. |