Публикувана от Веселина Великова на 30 Януари 2017
Необходими продукти 200 гр. къси макаронени тръбички 2 яйца 400 мл. прясно мляко 150 г сирене 40 гр. краве масло за намазване на формата 1 с.л масло ½ ч.ч захар + 2-3 с.л. за отгоре 1 щипка сол | |
Правила съм и други рецепти, но с тази стават наистина пухкави и меки. Усеща се вкуса на млякото и яйцата, леко на сирене, не са прекалено сладки, но най - важното че са много пухкави, не сухи и сбити, предполагам защото има повече прясно мляко. Рецептата е от кулинарен сайт “Храна за моите канибали”. Слагаме в тенджера на котлона вода да заври. Слагаме вътре малка щипка сол. Прибавяме ½ пакет макарони на къси тръбички да се сварят. ½ пакет от Дерони са 200 гр. т.е аз използвах 200 гр. макарони. След като се сварят ги отцеждаме от водата. Намазваме с масло тава с ринг и падащо дъно за торта с диаметър 25 см. В купа разбиваме яйцата с миксер. Прибавяме прясното мляко и захарта. Натрошаваме сиренето. В съда с макароните слагаме течната смес и сиренето. Разбъркваме с голяма лъжица. Изсипваме сместа във формата за торта. Отгоре разпределяме нарязани на малка парченца масло. Поръсваме отгоре с 3 с.л захар. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като получат приятен загар и станат готови ги вадим. Режем на триъгълници като торта. Сервираме в чинии. |