Публикувана от Веселина Великова на 25 Януари 2017
![]() | Необходими продукти 4 бр. порции патешко месо сол на вкус черен пипер на вкус 1 голям морков 3 големи картофа 1 голяма гъба ½ к.ч олио 1 глава кромид лук 1/2 ч.ч магданоз 2 ч.ч патешки бульон 1 бр. червен пипер |
Предварително в подсолена вода в тенджера на котлона сваряваме порции патешко. Припенваме докато варим. Не ги варим много, защото допълнително ще ги печем. Почистваме 1 глава кромид лук и 1 пипер. Нарязваме пипера на едри парчета. Лукът го нарязваме на полумесеци. Гъбата я нарязваме на две и после по дължина на тънки парченца. В дълбок тиган на котлона слагаме олиото и го загряваме. В него слагаме лука да се задуши. Почистваме моркова и го нарязваме на кръгчета. Прибавяме при лука пипер, гъбите и моркова да се задушат. Разбъркваме. Овкусяваме с щипка сол и щипка черен пипер. Обелваме картофите и ги нарязваме на по-големи кубчета и ги слагаме и тях към края. Пак разбъркваме. Прецеждаме бульона, в който сварихме патешките порции. Леко поръсваме парчетата патешко с черен пипер. В тава слагаме зеленчуците. Между тях слагаме патешкото. Поливаме с 2 ч.ч бульон. Поръсваме с нарязан на дребно пресен магданоз. Печем на 240 градуса до готовност на ястието. |