Публикувана от Веселина Великова на 25 Януари 2017
![]() | Необходими продукти 3 яйца 1 ч.ч захар 2 ч.ч брашно ½ ч.ч олио 1 ванилия 1 ½ с.л канела 1/2 ч.л сода за хляб 2 с.л пудра захар 1 ч.л бакпулвер 1 с.л. какао |
Разбиваме яйцата в купа с миксер или телена бъркалка продължително до пухкав крем. Постепенно прибавяме захарта и пак разбиваме. Към сместа слагаме и олиото и пак разбъркваме.Пресяваме брашното и слагаме в него 1 ч.л бакпулвер и 1 ванилия за аромат. В киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме. Оставяме содата в млякото да се активира. След това и нея слагаме в купата с яйчената смес. Постепенна към сместа слагаме брашното и продължаваме да разбъркваме, за де се смесят всички съставки. От кексовата каша отделяме 1 ч.ч и в нея слагаме 1 с.л какао и ½ ч.л канела. Намазваме форма за кекс с дупка с олио и поръсваме с брашно. Изсипваме от светлата смес. После равномерно слагаме от кафявата смес върху бялата. Загряваме предварително фурната на 180 гр. и слагаме да печем кекса до готовност. Проверяваме с тънка клечка дали се е изпекъл достатъчно.След като опечем кекса го обръщаме в чиния. Смесваме пудрата захар с 1 с.л канела и поръсваме кекса с цедка. |