Публикувана от Веселина Великова на 18 Януари 2017
![]() | Необходими продукти 1 голям пакет какаови бисквити Мадагаскар 900 мл. прясно мляко 140 г. захар 80 г шоколад Милка млечен ванилов крем за торта Долче Маестро 100 мл. вода |
Разтваряме праха за тортата - слагаме в 100 мл. вода и разбъркваме, за да се разтвори много добре. Слагаме в тенджера на котлона 900 мл. прясно мляко да се свари. Прибавяме 130 г. бяла захарт и разбъркваме. След като почти се е сварило и разтворила захарта прибавяме шоколада. Начупваме бял шоколад в млякото на малки парчета. Прахът за крема го прибавяме и него и разбъркваме много добре, като бъркаме непрекъснато, за стане гладък и пухкав, а не на бучки. След като се сгъсти крема го дърпаме от котлона. В голяма йена редим един ред крем на тънък ред. Следват бисквити. Където е нужно си режем парчета и ги допълваме на празните места. Нанасяме 1 ред крeм и заглаждаме. Следва ред бисквити. Следва пак ред крем и заглаждаме да стене равно. Трябва да ни се получат два реда бисквити и три реда крем. Слагаме в хладилника да стегне за 5-6 часа. Режем на парчета и сервираме. |