Публикувана от Веселина Великова на 12 Януари 2017
![]() | Необходими продукти 1 бр. 350 г. кекс 1 ч.ч орехи 1 ч.ч прясно мляко 6 с.л масло 1 ч.л какао |
Почистваме орехите и ги смиламе с машинка. Размекваме 5 с.л масло. В купа натрошаваме на трохи много добре 1 готов кекс. Прибавяме маслото, прясното мляко и орехите. Разбъркваме с ръка всички съставки. Трябва да се получи мека смес, която да можем да оформяме с ръце. Оформяме топчета с големината на орех. Подреждаме ги в книжни къдрави формички. Подреждаме ги в табла или чиния за сервиране. В сместа при другите съставки добавяме и 1 ч.л какао за аромат. Подходящи са за почерпка. Вече оформени слагаме на студено да се стегнат. |