Публикувана от Веселина Великова на 08 Януари 2017
![]() | Необходими продукти 300 г. кашкавал 150 г. сирене 2 яйца 2-3 с.л прясно мляко 4 с.л брашно 4 с.л галета олио за пържене селски картофи за пържене |
Разбиваме яйцата в купичка с 2-3 с.л прясно мляко. В една чиния слагаме брашното. В друга чиния слагаме галетата. Нарязваме кашкавала на правоъгълници, дебели не повече от пръст, сиренето също. Сиренето е бяло твърдо саламурено. Слагаме кашкавала в камерата на хладилника за 20-30 мин. да стане студен и стегнат. Вадим го и между две парчета слагаме едно парче сирене. Овалваме внимателно първо в брашно. После овалваме в яйцата и после в галетата и пак в яйцата. Пържим ги в горещо олио в касерола. Нареждаме парчетата едно до друго. Пържим от едната страна и после обръщаме от другата страна. Слагаме в чиния. Опържваме си картофи в ново олио и слагаме при пането. |