www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 08 Януари 2017

Рула с ябълки и дюли

Необходими продукти
1 пакет кори за баница
1 дюля
5 малки ябълки
1 ч.ч захар
1 ч.л канела
1 пакетче ванилия
100 г. разтопено масло

Обелваме дюлята и ябълките. Почистваме излишното. Настъргваме ги на ренде. Може и с чопър по оригинална рецепта, но аз лично не го използвах. Слагаме всички настъргани плодове в тава за 45 мин. да си пуснат сока и то най-вече ябълките според оригинална рецепта, на аз ги оставих за 20 мин, за да не потъмнеят много. Към плодовете добавям захарта, канелата и ванилията.

Разбъркваме сместа с лъжица. Трябва ни размекнато масло за мазане. Мажем с четка. Използвам немско, защото стават по-ароматни. Взимам лист кора, намазвам с масло и сгъвам на две. Намазвам пак и сгъвам още на две. Получават се 15 рула. Слагам пълнежа в средата, подгъвам краищата и навивам на стегнато руло. Така правя и с другите кори и смес. Оформените рулата подреждам върху тавата на фурната, застлана с хартия за печене.

Печем на 160 градуса в предварително загрята фурна до готовност около 40 мин. Още докато са горещи, наръсваме рулата с много пудра захар, като на снимката с помощта на цедка. Поръсвайки пудра захар с ръка ни ми харесва.Опитайте, стават вкусни! Рецептата е от кулинарен блог на Кремена Русева. Сокът, който ни остана от плодовете може да се излее в чаша и да се консумира.