Публикувана от Веселина Великова на 08 Януари 2017
Необходими продукти 750 гр. бяло пилешко месо олио за пържене сол на вкус червен пипер на вкус черен пипер на вкус 5 с.л брашно 5 с.л галета 2 големи яйца 3-4 с.л прясно мляко 400 г. картофи | |
Нарязваме пилешкото бяло месо на тънки парчета с остър нож. Пилешките филенца ги поръсваме от всички страни със сол, черен пипер и червен пипер. Овкусяваме ги от всички страни. В чиния слагаме брашното. В друга слагаме галетата. В купичка, не много дълбока, разбиваме с тел две яйца много добре с прясното мляко. Овалваме пилешките филенца в брашно от двете страни, после в разбитите яйца и накрая овалваме едно след друго в яйчената смес. Загрели сме вече олиото в тиган на котлона. Пържим от двете страни. Слагаме изпържените шницели в йена, похлупваме да се задушат. Обелваме картофите и ги измиваме. Режем ги с къдраво ножче. Изпържваме картофите в горещо олио на котлона. Слагаме картофите в купа и поръсваме със сол и разбъркваме. Сервираме шницели с картофи. Да ви е сладко! |