Публикувана от Az-gotvia .bg на 28 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти 500 гр. свинско филе 8 с.л. зехтин 1 глава червен лук 1 червена чушка 1 зелена чушка 1 домат магданоз 1 к.ч. бяло вино 1 ч.л. кетчуп риган бял пипер сол |
Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в предварително загрятия зехтин (или олио). Лукът и чушките се нарязват на едро и се слагат при месото, като се бърка непрекъснато. Добавят се кетчупа, сол, риган и бял пипер на вкус. Налива се виното и се оставя да се задуши около 5 минути, докато зеленчуците омекнат. Доматът се настъргва, смесва се с малко зехтин и нарязан на ситно магданоз и се добавя към ястието. Разбърква се и след 1-2 минути яденето е готово. По желание заедно с подправките може да се добавят 1 шепа рукула и 1 ч.л. горчица. |