Публикувана от Марияна Желева на 14 Декември 2016
![]() | Необходими продукти 1 чаена чаша какао 1 чаена чаша захар 2 1/2 чаени чаши брашно 1 ванилия 3 яйца /големи/ 1/2 чаена чаша олио ½ пакатче бакпулвер 1/2 чаена лъжица сол 1/2 чаена чаша пудра захар 1/3 ч.ч смлени орехи |
Почистваме си орехите и ги смиламе фино на машинка за мелене на ядки. От това стават с приятен вкус и аромат, кафяви, но не прекалено тъмни. Пресяваме брашното точно 2 ½ ч.ч. в купа. Пресяваме какаото също. Добавяме какаото при брашното. Прибавяме и ½ пакетче бакпулвер. Разбъркваме всичко с лъжица. В отделна купа разбиваме с вилица и 3 големи яйца и захарта. После добавяме и олиото и пак разбъркваме. Най-накрая слагаме солта, ванилиите и орехите. Смесваме двете смеси и замесваме тесто директно в купата. После го покриваме с фолио и го оставяме на студено в хладилника за 1 час - 1 час 15 мин. От вече стегналото се тесто оформяме 30 бр. равни по големина топчета. Предварително в плитка табличка или чинийка слагаме пудрата захар и ги овалваме. След като валим топчетата ги нареждаме в тава, застлана с хартия за печене на фурната. Подреждаме ги на равно разстояние едно от друго, защото при печенето ще бухнат малко. Стават вкусни с аромат и вкус на какао и орехи, напукани красиви сладки. Печем на 180 градуса в загрята фурна 10 минути. Да ви е сладко! Хапваме с кафе. |