www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 20 Ноември 2016

Дроб в панировка

Необходими продукти
600 г. черен дроб
сол на вкус
черен пипер на вкус
пикантина на вкус
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. галета
2 яйца - малки
олио за пържене

Режем дроба на филии. Измиваме го и го подсушаваме. Всяко парче го поръсваме от двете страни с пикантина. После всяко парче поръсваме и с черен пипер и със сол. В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца. Парчетата дроб овалваме последователно всяко в брашно. Следва потапяне на парчетата в яйчената смес и накрая овалваме в галета от двете страни. Слагаме олио в тиган. Загряваме олиото на котлона. Пържим парчетата дроб в олиото от двете страни, като ги обръщаме внимателно. След като ги опържим ги слагаме върху листи от кухненска ролка, за да се отцедят. Сервираме ги като мезе.