Публикувана от Веселина Великова на 09 Ноември 2016
![]() | Необходими продукти 250 г кисело мляко 1 яйце 1/4 кубче мая 1/2 ч.л. сода 1 щипка сол 1/3 ч.ч. вода 1 с.л. олио брашно олио - за пържене мармалад |
Развиваме яйцето в купа и към него добавяме 1 щипка сол. После прибавяме и 1 с.л. олио. Разбъркваме сместа. В топлата вода прибавяме маята и я разбъркваме. Трябва добре да се разтвори. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Оставяме содата да шупне. Добавяме киселото мляко със содата и разбъркваме. Постепенно прибавяме по малко от брашното, колкото поеме за меко тесто. Прехвърляме тестото върху набрашнена маса и доомесваме. Оставяме тестото настрана за 30 минути да втаса. Полученото меко тесто го делим на малки топки. В купичка слагаме олио, намазваме си ръцете и оформяме с дърпане мекици. Слагаме олио в тиган на котлона. В сгорещеното олио пържим мекиците от двете страни. Ядем ги с мармалад за закуска. Рецептата е от кулинарен сайт. |