Публикувана от Веселина Великова на 27 Октомври 2016
Необходими продукти 2 бр. патладжан риган сол за поръсване на патладжаните сол за овкусяване на соса 300 г. бяло пилешко месо 400 мл. домати от консерва 4 скилидки чесън 1 щипка захар 50 мл. зехтин олио | |
Патладжанът се нарязва по дължината на тънки филии. Поръсват се със сол и се оставят за 10 минути, за да се махне горчивият сок. После ги измиваме с вода и подсушаваме с кърпа. Намазваме ги от всякъде със зехтин и ги нареждаме в тава върху хартия за печене. Печем ги в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. Вадим ги. Оставяме ги да изстинат. Нарязваме пилешкото месо и го измиваме. Сваряваме го в тенджера с вода с щипка сол на котлона. Припенваме го. След като се свари месото го вадим и го накъсваме на парчета. В края на всяка филия патладжан се поставя по парче пилешко и се завиват на стегнати рула. Пасираме доматите от консервата. Почистваме скилидките чесън и ги смачкваме с преса. Добавяме захарта. В тенджера слагаме на дъното малко олио. След като се сгорещи добавяме доматите, захарта, чесъна, сол и ригана. Разбъркваме. Оставяме да къкри на тих огън за кратко. На дъното на тавата се разпределя 2/3 от доматения сос. Върху доматите се слагат рулцата едно до друго. Разпределя се останалия сос. Запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. |