Публикувана от Веселина Великова на 26 Октомври 2016
Необходими продукти 2 големи яйца 120 г сирене 10 листа магданоз 2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1/4 ч.ч. олио 1 щипка сол 5 с.л. сушени домати - на кубчета от бурканче в зехтин 150 мл прясно мляко сусам ким масло или олио за намазваме на формите брашно - за посипване на формите | |
Разбиваме яйцата в купа с помощта на миксер. Добавяме прясното мляко и олиото и продължаваме да разбиваме. Прибавяме щипка сол, за да не станат безвкусни. Разбъркваме пак с миксера. Натрошаваме сиренето. Използва се твърдо саламурено сирене, за да останат цели при изпичането, а не да се стопят. Пресяваме брашното и прибавяме бакпулвера. Постепенно прибавяме брашното и разбъркваме. Добавяме сушените домати и сиренето и разбъркваме вече с лъжица. Нарязваме на много дребно пресния магданоз и го добавяме вътре. Използвах сушени домати на кубчета в бурканче в зехтин Antiсo Casalе от Метро. Разбъркваме всичко. Намазваме с масло или олио гнездата на формата за мъфини и ги посипваме с брашно. С помощта на лъжица слагаме от кашата в мъфините равномерно във всичките 12 бр. Поръсваме най-накрая със смес от ким и сусам. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печем мъфините до хубав загар и проверяваме с клечка дали са готови. След като се изпекат и леко поизстинат ги вадим в съд. |