Публикувана от Веселина Великова на 26 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 3 яйца 2/3 ч.ч. олио 1 дюля 1 ч.ч. захар 1 ½ ч.ч. брашно 1/3 ч.ч. орехи 1 бакпулвер |
Разбиваме яйцата и захарта в купа с помощта на миксер до пухкавост. В брашното добавяме 1 бакпулвер и разбъркваме. Към яйцата добавяме олиото и продължаваме с разбиването. Прибавяме на части брашното с бакпулвера и разбъркваме с миксера. Смиламе орехови ядки с машинка за мелене. Добавяме орехите. Обелваме дюлята, почистваме я и измиваме, рендосваме. Добавяме я и разбъркваме с лъжица. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Изсипваме сместа. Правим я да е равна. Печем в загрята на 180 фурна до изпичане. Проверяваме с клечка. |