Публикувана от Веселина Великова на 22 Октомври 2016
Необходими продукти 6 картофа 2 яйца 4 кисели краставички 2 с.л. копър 3 с.л. олио - царевично лимонов сок - от 1/4 лимон сол - на вкус черен пипер - на вкус лимони - за украса | |
Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на дебели шайби и ги слагаме в йена с вода. Водата трябва да е над картофите. Варим ги в микровълновата за 9 мин. Режем ги на кубчета след като се сварят. Слагаме картофите в купа. Нарязваме на ситно копъра, нужни са ни 2 с.л. Сваряваме две яйца, обелваме ги и ги режем на малки парчета. Маринованите краставички също ги режем на малки парчета. Картофите трябва да ги нарежем на малко по-големи парчета от другите продукти. Овкусяваме със сол и черен пипер. Изцеждаме на 1/4 лимон сока. Добавяме лимоновия сок вътре в купата и 3 с.л царевично олио. Разбъркваме добре с лъжица. Присипваме всичко в подходящ съд. Украсяваме с половинка от тънка шайба лимон. За тази салата е подходяща водка или ракия. |