Публикувана от Веселина Великова на 22 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 4 бр. свински пържоли без кост 1/2 ч.л. червен пипер сол на вкус 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер 1 ч.л. суха, ронена чубрица 1/2 ч.л. сух розмарин 1 ч.л. уиски 4 с.л. червено вино 1 с.л. соев сос 1 с.л. зехтин |
Рецептата е взаимствана от кулинарен блог и променена от мен. Горепосочените продукти съответстват точно на 4 пържоли. Четири свински пържоли ги посолявяме и подправяме с черен пипер от двете страни. Поръсваме пържолите с червен пипер, суха ронена чубрица от двете страни и с розмарин. Правим смес в купичка от 1 ч.л уиски, 4 с.л червено вино, 1 с.л зехтин и 1 с.л соев сос. Разбъркваме сместа с лъжица и с нея поливаме 4 бр. пържоли от двете им страни. Оставяме настрана за 40 мин. Печем след това на грил тиган, който сме сгорещили. Печем пържолите от двете страни. Стават ароматни и много сочни. |