www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 22 Октомври 2016

Различни мариновани пържоли

Необходими продукти
4 бр. свински пържоли без кост
1/2 ч.л. червен пипер
сол на вкус
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 ч.л. суха, ронена чубрица
1/2 ч.л. сух розмарин
1 ч.л. уиски
4 с.л. червено вино
1 с.л. соев сос
1 с.л. зехтин

Рецептата е взаимствана от кулинарен блог и променена от мен. Горепосочените продукти съответстват точно на 4 пържоли. Четири свински пържоли ги посолявяме и подправяме с черен пипер от двете страни. Поръсваме пържолите с червен пипер, суха ронена чубрица от двете страни и с розмарин. Правим  смес в купичка от 1 ч.л уиски, 4 с.л червено вино, 1 с.л зехтин и 1 с.л соев сос. Разбъркваме сместа с лъжица и с нея поливаме 4 бр. пържоли от двете им страни. Оставяме настрана за 40 мин. Печем след това на грил тиган, който сме сгорещили. Печем пържолите от двете страни. Стават ароматни и много сочни.