Публикувана от Веселина Великова на 19 Октомври 2016
Необходими продукти 550 г бяло пилешко месо 1 прясна червена чушка 1 глава кромид лук 1 ½ шепи фиде 1 щипка сол черен пипер на вкус 2/3 връзка пресен магданоз 2 с.л олио 1 морков 4 бр. картофи вода 1-2 люти чушки - сушени, червени | |
Сваряваме пилешкото месо до готовност в подсолена вода. Отпенваме, когато е нужно. Прецеждаме бульона в друга тенджера, прехвърляме пилешкото месо в чист съд. В бульона слагаме 2 с.л олио. Почистваме 1 глава сух кромид лук и го режем на дребно. Пиперът капия го почистваме от семки и дръжката и го измиваме. След това го режем на дребно. Морковът го почистваме и режем на малки парченца. Слагаме всичко в тенджерата при бульона. Подправяме с черен пипер и при необходимост със сол. Обелваме картофите и ги измиваме. Режем ги на малки кубчета. Оставяме да ври супата. Прибавяме после картофите и магданоза. Към края на варенето прибавяме и фидето, защото се сварява бързо. Накъсваме свареното месо и го прибавяме и него. Оставяме да ври супата. Вкусваме дали се е сварило добре всичко. При готовност сервираме в купи за супи. Не правим застройка, на този вид не слагам и домати. Използваме пресни зеленчуци. По желание за завършeк в порцията може да се сложат малко парченца от сушена люта червена чушка. |