Публикувана от Веселина Великова на 19 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 190 г брашно с бакпулвер 6 белтъка 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. прясно мляко 80 г златни стафиди 1 ванилия олио - за намазване на тавата брашно - за посипване на тавата 1 малка щипка сол |
В купа слагаме белтъците и захарта и ги разбиваме на сняг с помощта на миксер продължително. Сместа трябва да стане много гъста. После добавяме прясното мляко, 1 бакпулвер, малка щипка сол и 1 цяло пакетче златни стафиди. Разбъркваме всичко, но много леко. Постепенно прибавяме брашно с набухвател. Разбъркваме пак всичко. Намазваме кръгла форма за торта с подвижно дъно с диаметър 24 см с олио и я посипваме с брашно. Изсипваме сместа. Равномерно я заглаждаме. Печем на 170 градуса до готовност в леко загрята фурна преди това. След като изстине го режем на малки парчета или като торта. |