Публикувана от Димитринка Димова на 16 Октомври 2016
Необходими продукти 2 цели пилешки бутчета 2-3 каф.чашки ориз 1 глава лук черен пипер на вкус риган на вкус сол на вкус 2-3 суп.лъжици олио 1 суп.лъжица краве масло | |
Измиваме добре пилешките бутчета. Слагаме в тенджерка, наливаме вода и сваряваме. Запазваме бульона от варенето. В тиганче в олио и малко вада задушаваме до омекване нарязания лук. Прибавяме измития ориз и разбъркваме няколко пъти. В подходяща тавичка сипваме запържените лук и ориз. Прибавяме пилешките бутчета и наливаме 4 чаени чаши бульон от варене на бутчетата. Прибавяме краве масло, черен пипер и риган на вкус. Разбъркваме, слагаме в загрята фурна и печем до готовност. При необходимост доливаме още бульон или топла вода. |