Публикувана от Веселина Великова на 15 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 400 г. цедено кисело мляко 60 г. захар 1 ванилия - българска 60 г. орехи 3 ябълки |
Цеденото кисело мляко го слагаме в купа и го разбъркваме с лъжица. Добавяме захар около 60 г. и едно пакетче ванилия. Смиламе орехите с машинка за мелене на ядки. Добавяме и тях. Обелваме ябълките и им махаме семките. Нарязваме ябълките на малки парченца. Оставяме от 1 от ябълките 1/4. Тази част я нарязваме на тънки полумесеци. Тях ще използваме за украса на млечния десерт. Насипваме десерта в малки купички за крем карамел или чаши за сладолед. Бучваме отстрани във всяко по 2 полумесеца от ябълка и поръсваме с малко смлени орехи. Охлаждаме десертите. Рецептата е от списание. |