Публикувана от Веселина Великова на 15 Октомври 2016
Необходими продукти 2 яйца 4 с.л. копър 1 с.л. червен хайвер сол - на вкус черен пипер - на вкус 4 с.л. заквасена сметана 1/2 ч.л. горчица 4 филии типов хляб | |
Сваряваме яйцата. Обелваме ги. Добре е да са твърдо сварени. Нарязваме ги на малки парченца. Ако желаете може да ги рендосате, също става добре. Слагаме нарязаните на дребно яйца в купа. Добавяме 1/2 ч.л горчица. Прибавяме 4 с.л заквасена сметана и 4 с.л руски червен хайвер. Измиваме копъра и го нарязваме на много дребно. Нужна ни е 1 с.л. нарязан копър. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Объркваме всичко добре. Нарязваме 4 филии типов хляб на по 4 парчета. Върху всяко малко парченце хляб нанасяме от пастета с помощта на чаена лъжица. Редим парченцата типов хляб с пастета в чиния. Рецептата е от руски кулинарен сайт. Хайверът, който съм ползвала, е руски от сьомга /от Камчатка/. |