Публикувана от cvetelina ivanova на 07 Октомври 2016
Необходими продукти 5 яйца 1 ч.ч. захар 3/4 ч.ч. олио 10 г бакпулвер 2 и 1/2 ч.ч. брашно 1 ч.л. канела 4-5 ябълки | |
Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавя се олиото. Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя към сместа. Бърка се до получаване на хомогенна смес. Добавя се лъжичка канела и се разбърква добре. Ябълките се белят и се режат на средно големи парчета. Добавят се към сместа и отново се разбъркват. Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава. Пече се на предварително загрята на 180 градуса С фурна. След като е готов, сладкишът се оставя да поизстине и се поръсва с пудра захар. |