Публикувана от Марияна Желева на 05 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. ориз 1 тиквичка 4 печурки 1 глава лук 1/2 връзка копър сол - на вкус черен пипер - на вкус олио 1 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 с.л. брашно 1 малка щипка сол |
Нарязваме гъбите на дребни парчета. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Тиквичката я нарязваме също на дребно. Загряваме малко олио в тиган. Позапържваме парченцата гъби. Запържваме лука в друг тиган в малко олио. Добавяме нарязаните тиквички и малко вода и задушаваме. Почистваме ориза и го измиваме. Прибавяме измития ориз и разбъркваме добре. Оризът трябва да стане прозрачен. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме гъбите. Заливаме с 4 ч.ч гореща вода. Нарязваме копъра на ситно и го прибавяме и него. Разбъркваме отново. Изливаме в тавичка. Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса. Когато стане почти готово си правим заливката. В друга купичка разбиваме яйцата с киселото мляко. После добавяме брашното и щипка сол. Разбъркваме заливката. Изливаме я върху мусаката и печем до пълна готовност. |