Публикувана от Марияна Желева на 05 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 1 заек - около 1 400 г 2 глави лук сол - на вкус черен пипер - на вкус 500 мл бяло вино 50 мл олио 1 глава чесън |
Използвала съм заек от Лидъл. Нарязвам заека на порции и го измивам след това добре. Взимам дълбока тенджерка. На дъното наливам олиото. Отгоре нареждам порцийките заешко месо една до друга. Почиствам главите кромид лук. Нарязвам лука на полумесеци. Разпределям върху месото всичкия лук равномерно. Почиствам главата чесън. Скилидките чесън ги нарязвам на филийки. Разпределям отгоре и чесъна. Подправям със сол и черен пипер на вкус. Покривам всичко с 500 мл бяло вино. Захлупвам тенджерката с капак и оставям да ври на тих огън докато изври виното. Става вкусно заешко с вино. |