Публикувана от Марияна Желева на 05 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 4 яйца 1/2 ч.ч нарязани на едро орехи 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. олио 1 бакпулвер 2 - 2 1/4 ч.ч. брашно 1 кутия локум 1ванилия масло - за намазване |
Почистваме орехите. Всяка ядка я нарязваме на половинка или четвъртинка.Те ще са нужни за отгоре. Правим ги на по-едро, за да не падат надолу. Пресяваме брашното в дълбока купа. Смесваме брашното с един бакпулвер и малко пакетче ванилия за аромат. В друга купа разбиваме яйцата с миксер продължително. Преди това ги изкарваме на стайна температура. Към яйцата слагаме захарта и продължаваме да разбиваме. Добавяме киселото мляко и олиото. Постепенно прибавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме. Нарязваме 1 кутия локум на малки парченца. Използвала съм обикновен български - Сладки времена. Прибавяме после и локума и вече разбъркваме с лъжица. Намазваме формата за сладкиша с масло и я набрашняваме. Изсипваме сладкиша в тавичката и го заглаждаме. Отгоре разпределяме орехите. Печем на 180 градуса в леко загрята фурна до готовност. Хапваме с кафе. Да ви е сладко! |