www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 13 Септември 2016

Фритата с картофи, филе, маслини и гъби

Необходими продукти
6 яйца размер L
4 картофа
160 г филе
4 печурки
сол
черен пипер
8 маслини
2 с.л. меко масло
1/3 ч.ч. прясно мляко
масло - за мазане
олио - за пържене

Обелваме картофите. Измиваме ги и ги нарязваме на по 2 парчета. В леко подсолена вода ги сваряваме. Не трябва да са много сварени. След като станат готови ги режем на малки парченца като за картофена салата. Слагаме ги в купа. Слагаме тигана на котлона и загряваме 2-3 с.л олио. Нарязваме гъбите на парченца. В олиото ги позапържваме. Филето го нарязваме на малки тънки парчета. И тях слагаме в купата при картофите. След като запържим гъбите ги прибавяме и тях. Нарязваме маслините на парчета. Овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме прясното мляко и маслините. Разбиваме 6 яйца в друга купа. После прибавяме и яйцата. Размекваме си 2 с.л масло, добавяме и него. Всичко объркваме. Слагаме всичко в намазнена с масло тава. Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като се опече режем на триъгълници. Да ви е сладко!