Публикувана от Марияна Желева на 13 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 6 яйца размер L 4 картофа 160 г филе 4 печурки сол черен пипер 8 маслини 2 с.л. меко масло 1/3 ч.ч. прясно мляко масло - за мазане олио - за пържене |
Обелваме картофите. Измиваме ги и ги нарязваме на по 2 парчета. В леко подсолена вода ги сваряваме. Не трябва да са много сварени. След като станат готови ги режем на малки парченца като за картофена салата. Слагаме ги в купа. Слагаме тигана на котлона и загряваме 2-3 с.л олио. Нарязваме гъбите на парченца. В олиото ги позапържваме. Филето го нарязваме на малки тънки парчета. И тях слагаме в купата при картофите. След като запържим гъбите ги прибавяме и тях. Нарязваме маслините на парчета. Овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме прясното мляко и маслините. Разбиваме 6 яйца в друга купа. После прибавяме и яйцата. Размекваме си 2 с.л масло, добавяме и него. Всичко объркваме. Слагаме всичко в намазнена с масло тава. Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като се опече режем на триъгълници. Да ви е сладко! |