www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 13 Септември 2016

Двуцветен пандишпанов кекс

Необходими продукти
6 яйца
12 с.л. брашно
12 с.л. захар
1 пакетче ванилия
олио - за намазване на кексовата форма
брашно - за посипване на кексовата форма
1 с.л. какао
пудра захар - за поръсване на кекса

Чукваме едно след друго яйцата в суха купа. Добавяме захарта. Разбиваме яйцата и захарта с миксер да станат на пяна. Към сместа прибавяме ванилията. Разбъркваме. Пресяваме брашното - около 12-14 с.л. След това постепенно прибавяме 12 с.л. брашно в купата с яйцата и захарта и пак бъркаме, но с тел. След като кексовата смес е готова взимаме една малка купичка и в нея отделяме малко от сместа. В нея добавяме какаото. Разбъркваме с лъжица какаовата смес. Намазваме добре с олио кексова форма с дупка  и я посипваме леко с брашно. Изсипваме от сместа, после от кафявата и накрая пак от жълтата. Печем на 180 градуса в загрята фурна кекса до готовност. След като се изпече кексът го оставяме леко да изстине. Обръщаме го в голяма чиния или табла и режем на парчета. По желание поръсваме с пудра захар