Публикувана от Веселина Великова на 06 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 700 гр. свинско месо 1 ½ кг. прясно зеле ½ ч.ч. олио 1 глава кромид лук 1 с.л. доматено пюре 1 ч.л. червен пипер 2 домата сол на вкус топла вода |
Нарязваме зелето на тънки ивици. Посоляваме го и го намачкваме с ръце леко. Измиваме месото и го нарязваме на малки парчета. Изпържваме го в олиото. Използваме месо, което има малко мазнинка по него. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В същата тази мазнина след изваждането на месото прибавяме лука и го задушаваме, докато поомекне. Прибавяме към него и 1 с.л. доматеното пюре. После подправяме с червен пипер и сол. Добавяме малко топла вода. Изпърженото месо го слагаме при лука, доматите и другите съставки. Оставяме съда на тих огън на котлона. Добавяме зелето и разбъркваме. Почистваме доматите, махаме кората и ги настъргваме. Към края на готвенето слагаме доматите. Оставяме зелето с месото да се готви на тих огън. Разбъркваме. |