Публикувана от Веселина Великова на 06 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 5 бутчета 1 кг. картофи 80 гр. масло черен пипер сол 1 бр. вадя маркав 1 ч.л. червен пипер 3 скилидки чесън пресен розмарин вода ½ ч.ч. бяло вино |
В голяма тенджера с гореща вода 3 литра слагаме измитите пилешки бутчета. Подправяме с щипка сол. Сваряваме бутчетата. Припенваме си бульона при варенето. След като се сварят бутчетата, прецеждаме бульона с цедка. Подправяме бутчетата със сол и черен пипер. В тава слагаме бутчетата. Обелваме картофите и ги измиваме. Режем картофите на кубчета. Подреждаме картофите между пилешките бутчета. Почистваме си моркова и пипера. Режем ги на дребно. Поръсваме отгоре с нарязаните морков и пипер. Обелваме 3 скилидки чесан и ги нарязваме на дребно, слагаме ги към ястието за аромат. Най-отгоре слагаме парченцата масло. Масло трябва да има върху месото и картофите. Поръсваме с малко черен пипер и пресен розмарин. Заливаме с прецедения бульон да покрият бутчетата с картофите и ½ ч.ч бяло вино. Печем на 220 градуса до готовност. Трябва бутчетата и картофите да придобият приятна коричка. |