Публикувана от Веселина Великова на 06 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч. брашно 2 с.л. олио 1 малко яйце щипка сол щипка захар олио за намазване на тавата брашно за поръсване на тавата 2/3 ч.ч. вода 1/4 кубче мая 120 гр. филе 100 гр. сирене 2 домата |
Настъргваме сиренето на ренде. Нарязваме филето на тънки парчета. Измиваме два домата и белим кората. Нарязваме ги на малки парченца. Пресяваме брашното в купа. Правим кладенче в него. Стопляме водата и в нея слагаме захарта и 1/4 от кубче мая. Хубаво разбъркваме водата с маята и захарта, за да се размие добре. Към брашното прибавяме 2 с.л олио, 1 яйце, което предварително може да разбием и една щипка сол. Замесваме тестото. Трябва да се получи меко тесто. Набрашняваме мястото, където ще месим преди това. Месим колкото можем в купата и после доомесваме върху него. Покриваме с кухненска кърпа тестото да втаса за около 40 мин. Разточваме тестото на кръгъл блат с помощта на точилка. Намазняваме кръгла тава и я набрашняваме леко, за да не залепне при печенето блата. Слагаме блата. Използваме тава с диаметър 27 см. Разпределяме 1 от нарязаните домати върху блата. Следва филето, което го нареждаме така, че да има навсякъде и накрая сиренето. После разпределяме и другия домат, нарязан на парченца. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Получават се 8 триъгълника. Леко като изстине режем на триъгълници. Сервираме. |