Публикувана от Веселина Великова на 06 Септември 2016
Необходими продукти 2 ч.ч. брашно 2 с.л. олио 1 малко яйце щипка сол щипка захар олио за намазване на тавата брашно за поръсване на тавата 2/3 ч.ч. вода 1/4 кубче мая 130 гр. кашкавал 50 гр. сирене 2 домата | |
Настъргваме кашкавала и сиренето на ренде. Измиваме два домата и белим кората. Доматите след това ги нарязваме на малки парченца. Единият разпределяме върху блата, а другия ще разстелим върху кашкавала. Пресяваме брашното в купа. Правим кладенче. Стопляме водата малко и в нея слагаме захарта и 1/4 от мая кубче. Аз сложих кубче, защото според мен става по - добре, но ако желаете може да я замените със суха мая, която да прибавите към брашното. След като шупне маята във водата, заедно със захарта я прибавяме към брашното. Хубаво разбъркваме водата с маята и захарта, за да се размие добре. Към брашното прибавяме 2 с.л олио, 1 малко яйце и солта. Замесваме тестото. Набрашняваме леко масата и го месим.След като го омесим го покриваме с кухненска кърпа да втаса за 40 мин. Разточваме тестото на кръгъл блат. Намазняваме кръгла тава и я набрашняваме. Слагаме блата. Блатът е колкото диаметъра на тавата. Използвам тава с диаметър 27 см. Разпределям 1 нарязан домат върху блата. Следва сиренето и накрая кашкавала. После пак разпределям и другия домат. Пека на 180 градуса. Получават се 8 триъгълника. След 4-5 мин. от изкарване на пицата режем на триъгълници. Сервираме. |