Публикувана от Веселина Великова на 01 Септември 2016
Необходими продукти 250 г свинска кайма 1/2 глава кромид лук 1 скилидка чесън 1/4 ч.ч. галета 4 черни маслини 2 с.л. магданоз 1 малко яйце сол - на вкус черен пипер - на вкус 1 ч.ч. олио - за пържене риган - малка щипка | |
В купа слагаме каймата и я намачкваме. Нарязваме на ситно 1/2 глава лук. Почистваме 1 скилидка чесън, колкото за аромат. Режем я на ситно. Измиваме листа магданоз и ги нарязваме на ситно. Нужни ни са 2 с.л. магданоз, нарязан. Слагаме и него вътре. Прибавяме сол на вкус и черен пипер на вкус, както и малко щипка риган. Нарязваме на ситно черни маслини без костилки. Прибавяме ги при другите съставки. Отмерваме 1/4 ч.ч. галета и слагаме и нея вътре. Най-накрая чукваме 1 яйце. Омесваме каймата добре с ръце. Слагаме купата кайма в хладилника. В тиган сипваме олиото и го сгорещяваме. Оформяме малки кюфтенца, колкото голям орех. Пържим ги в горещото олио от двете страни. |