Публикувана от Веселина Великова на 01 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 6 - 9 бр. кори за баница 1 ½ ч.ч. сирене 9 с.л олио ½ ч.л. сода за хляб ½ кофичка кисело мляко масло - за намазване на тавата сусам - за поръсване 2 яйца сол - на върха на ножа |
Рецептата е от кулинарен сайт, насочен за първи стъпки в кулинарията. Баницата на рула става вкусна, надига се. Рецептата е за малка правоъгълна тава. Отваряме корите от пакета. Слагамеги в/у масата, на която ще работим. Ползват се тънки кори на Бела за баклава /направих с тях баница и стана много хубава/, но ако имате обикновени кори за баница, например Фамилия или Тракийски, взимате два листа първо. От Бела взех три. Разбиваме яйцата в купа с малко сол. В киселото мляко (трябва ни ½ кофичка от 500 г) слагаме содата за хляб. След като шупне я слагаме при яйцата. Натрошаваме сиренето. Слагаме и сиренето в купата при яйцата, млякото, солта и содата за хляб. Объркваме добре. С лъжица нанасяме върху двата листа кори за баница. Поливаме отгоре с 2 с.л олио. Навиваме. Намазваме тавата с масло, тъй като баницата ще стане по-ароматна. Слагаме първото руло. Предвид, че тавата е малка, от рулото отрязваме малко част. Слагаме едното цяло руло в тавата, след него малката част. И така, докато тавата се напълни, т.е ще имаме 3 дълги и три къси наредени едно до друго рула. |