Публикувана от Веселина Великова на 01 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 400 г печурки 4 бр. свински пържоли сол - на вкус черен пипер - на вкус олио - за пържене 2 с.л. брашно 300 мл бульон олио - за намазване на пържолките |
Измиваме пържолките. Подправяме ги със сол и черен пипер. Намазваме ги с олио. Сгряваме скарата за печене. Опичаме пържолките от двете страни. Измиваме печурките, пънчетата също ги използваме. Нарязваме печурките на малки парчета. Сгряваме малко олио в тиган и изпържваме гъбите. След като ги изпържим, добавяме 2 с.л. брашно и разбъркваме. Добавяме 300 мл бульон от варено месо, ако нямаме, можем да прибавим топла вода. Прибавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме. Оставяме на тих огън да къкри сосът. Почти готов, слагаме и пържолките да се готвят на тих огън. След като стане ястието, още топло сервираме в чинии по една пържолка и поливаме със сос с печурки. |