Публикувана от Веселина Великова на 01 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 3 бр. аспирин 1 к.ч. ябълков оцет 1 с.л. сол 7 бр. черен пипер на зърна стръкове копър 3 бр. скилидки чесън 1/4 малка глава стар кромид лук 8 бр. малки краставички 1 с.л. захар |
Измиваме си буркана. На дъното му слагаме сол и захар по 1 с.л. Нарязваме предварително лука на шайби. Скилидките чесън ги почистваме. Редим нарязания лук, после - черния пипер зърна и аспирина. Най-накрая слагаме оцета. Почваме да нареждаме краставичките по стената на буркана, докато стигнем средата. Подмушваме скилидките чесън. Слагаме и стръковете копър. През това време слагаме водата да заври в тенджера на котлона. Като заври, заливаме с вряла вода. Затваряме с машинка капачките. Ползваме буркани тип Омния /по широките/. Обръщаме с капачката надолу. |